(Positieve) Psychologie, Persoonlijkheid, Praktisch

Dag 20. 7 Manieren om je MBTI resultaat te gebruiken

Hoe leuk was het om jullie reacties te zien op de Myer-Briggs persoonlijkheids test. Maar er rees ook de vraag ‘en wat moet ik er nu mee?’
Nou je kunt je resultaat op verschillende manieren gebruiken. Buiten het vergroten van je zelfkennis hierbij nog 7 manieren om de informatie optimaal te gebruiken!

1. Om nieuwe dingen te proberen. Een van de grootste voordelen van het kennen van je persoonlijkheidstype is begrijpen hoe je leert. Gebruik je zelfkennis over hoe je informatie opslaat als powertool om plezier te halen uit nieuwe dingen die je probeert. Of het nou gaat om knutselen of coderen. Kies bewust voor nieuwe activiteiten en omgevingen waarvan je weet dat het bij je gaat passen.

2. Om de perfecte work-out te bepalen. Even serieus, hoeveel soorten sport en spel zijn er? Van het hippe crossfit tot yoga voor op de bank, er is zoveel keuze en sporten is zo goed voor je gehele gezondheid. Maar wat moet je nou kiezen? Je persoonlijkheidstype kan je ook hierin helpen. Ben je meer extrovert, dan zal een high-energy groepsles of een teamsport meer bij je passen. Ben je meer introvert, zul je wellicht meer gebaat zijn bij een personal trainer voor je fitness of bij wandelingen in de natuur. Check:

3. Om je huis te decoreren. Je huis is een reflectie van jezelf, dus het lijkt me logisch dat de manier waarop je tijd met anderen doorbrengt een grote impact kan hebben op de inrichting van je woning. Extroverten zullen zich eerder comfortabel voelen in grote, kleurige inrichtingen met voldoende ruimte voor activiteiten en vrienden, terwijl introverten blij zullen zijn met een knus lees/chill hoekje. Je resultaat kan zelfs je keukeninrichting beïnvloeden!

4. Om je geld te managen als een pro. Houd je beslis-letter (voelen vs denken) in gedachten wanneer je bezig bent met je financiën. Als je meer een denker bent zul je waarschijnlijk vaker de voor- en nadelen van een aankoop afwegen. Als je meer een voeler bent zul je sneller uit emotionele overwegingen een aankoop doen. Maar ook je rol heeft invloed. Ben je meer een ‘judger’ die iedere regel volgt? Of meer een ‘perceiver’ die meer geneigd is om spontaan te zijn? Bekijk dan eens of er ruimte is om de touwtjes wat meer te laten vieren of om juist iets minder te spenden in het moment en er juist een nachtje over te slapen.

5. Om het beste uit je carrière te halen. Weten wat jouw stijl van werken en communiceren is kan ENORM helpen op kantoor. Gebruik alle vier (of bij onze test vijf) de  persoonlijkheidsaspecten om de rockster van samenwerking te worden door je sterktes uit te spelen. Daarnaast heb je als het goed is in de beschrijving op 16personalities ook gezien welke banen het beste bij jouw passen.

6. Om de het beste uit je vriendschappen te halen. Vriendschappen zijn speciale relaties in je leven die vragen om een grote compatibiliteit. Weten hoe je zelf in elkaar steekt helpt je om beter te bepalen welke mensen je energielevel boosten of juist drainen. Voor extraverten zal dit eerder een grote vriendengroep zijn die houdt van actief bezig zijn en lekker stappen, introverten zullen zich wellicht meer thuis voelen bij een-op-een contacten en lekker op de bank diepe discussies houden. Maar weten hoe anderen in elkaar steken helpt je tevens om je vrienden de juiste manier van liefde, aandacht en zorg te geven die zij wensen. Ik zal jullie later een artikel geven dat hier dieper op ingaat.

7. Om de juiste liefde te vinden. ‘Het is gewoon niet mijn type’ is nu meer waar dan ooit. De juiste partner voor jouw persoonlijkheid vinden is moeilijk, waar of niet. Zoals gezegd bij vriendschappen, is compatible zijn de sleutel tot een succesvolle relatie. Je kunt dus ook hier je resultaten gebruiken om die persoon te vinden die perfect aansluit bij jouw persoonlijkheid. Wees hiervoor eerlijk over je sterke en zwakke punten of check onderstaande en leg iedere Tindermatch mijn test voor 😛 Lees ook: Elle.com: Myers Briggs for dating

Bron: https://introvertspring.com/compatible-mbti-relationship-matches-introverts/

Origineel van Brit.co 

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

2 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.