Column, Column/Nieuws, Instant happiness, Mindfulness en Mantra's

Dag 7. Column Question Diary

Een van de meeste gehoorde reacties op de site vorig jaar was dat jullie een beetje persoonlijkheid misten in mijn artikelen. Vandaar dat ik dit jaar een (twee-?)wekelijkse column zal bijhouden en dat vind ik best wel spannend! Want hoe houd ik de juiste balans tussen privé en zakelijk? Tevens zal ik in tegenstelling tot vorig jaar het belangrijkste nieuws uit de zorg per week bundelen en op zondag plaatsen (check!). Kun je lekker op zondag ochtend in plaats van je krantje mijn domme gezwets aanhoren doorlezen!
Vandaag over een superleuke app die ik begin dit jaar installeerde; Question Diary.

QUESTION DIARY
Soms vind ik leuke dingen.. En dan moet ik dat gewoon delen. Via WhatsApp zijn al mijn vrienden (en ook niet vrienden, gewoon de hele lijst) gespammed met de App, en bij deze de beurt aan jullie. Question Diary (android link); zoals je al uit de naam kunt halen, een app die je dagelijks een vraag stelt om je aan het denken te zetten over je leven.

Maar het leukste ervan, hoewel je daar even op moet wachten, is dat je na een jaar dezelfde vraag terugkrijgt. Hierdoor kun je dus tevens zien hoe je ontwikkeling in het afgelopen jaar is geweest. Er is een optie om een wachtwoord in te stellen, dus op die manier hoef je niet bang te zijn dat iemand in je antwoorden inbreekt, want de vragen kunnen vrij personal zijn. Ook vergeten hoeft geen probleem te zijn, want er is een alarmfunctie. Het enige nadeel wat ik tot nu toe heb kunnen vinden (buiten de ads en wat vertaal foutjes) is dat er geen manier is om een back-up te maken.. Ik heb de ontwikkelaars hierover gemaild, als ik antwoord heb zal ik dat delen.
Over op de vragen:

je kunt de achtergrond tevens andere kleurtjes geven, natuurlijk is de mijne inmiddels roze 😉

“BEN JE VANDAAG GELUKKIG?”
Ik had weinig anders verwacht dan dat de App zou beginnen met een zo voor de hand liggende vraag. Toch zijn het wel goede en leuke vragen, en mocht je de vraag btw niet bevallen, kun je hem aanpassen!

Mijn antwoord: “Zoals wellicht voor iedereen geldt zijn er aspecten in mijn leven waarmee ik niet gelukkig ben, niet in de laatste plaats de enorme kater van gisteren. Voor vandaag heb ik echter bewust gekozen alleen op het positieve te focussen. Ik heb een super gezellige jaarwisseling gehad, met leuke, gestoorde mensen om me heen, kan vandaag bijkomen met iemand waar ik van hou en die net zoveel, of misschien wel meer, van mij houdt (en echt een godsgruwelijke kater heeft haha). Mijn poesjes liggen bij ons, we hebben genoeg lekker eten in huis (en de super is op!) en ik ben super enthousiast over de nieuwe plannen voor mijn website. Voor vandaag kan ik mij dus niet meer wensen en voor morgen geldt; Comes tomorrow, cares tomorrow.”

En, gaan jullie meedoen en je antwoorden delen? Ik ben wel heel benieuwd of jullie dezelfde vragen krijgen en wat jouw antwoord is!

P.s. Ook mooi als afsluiter van de dag als je hem incorporeert met je mindfulness oefening 🙂

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.