Column, Giving back, Sociaal

Dag 95. Gevonden voorwerpen

Afgelopen week maakte ik mijn buurvrouw heel blij, maar toch vraag ik me bij deze situatie nog steeds af wie nou écht de goede daad verricht heeft.. Ik of de dief?

Zoals je wellicht gelezen hebt heb ik vorige week mijn eerste motor aangeschaft. Bij thuiskomst wilde ik deze in de berging zetten, wat niet helemaal volgens plan verliep, lees; met twee man sjorren en tillen om uiteindelijk wel in de gang binnen te komen, maar de hoek om daadwerkelijk in mijn eigen berging te komen bleek niet te doen 🙁 Laten we het erop houden dat een smal gangetje, een zware motor, angst dat voorgenoemde motor tegen de muur zou crashen, vermoeidheid en ik niet samengaan. Maar ik zou niet mijn ADHD zelf zijn als ik niet op het toppunt van paniek (oké, ik overdrijf een beeeetje, maar happy was ik iig niet) ook nog mijn oog op iets anders weet te laten vallen..

hehehe zooo toepasselijk en grappig!

Want ondanks dat ik met mijn 50Kg aan 212Kg schoon aan de haak stond te trekken zag ik opeens iets groen/oranje’s in de struiken. Helaas was en mijn telefoon leeg en mijn hoofd toch teveel bij het fietsopstalprobleem, dus ben ik vergeten om een foto voor jullie te maken en had het al in handen voor ik het besefte – waarop mijn vriend trouwens riep ‘bah, schat wat doe jij nou weer?!’.

Wat bleek het nou te zijn? Een boterhamzakje met echt een giga lading pasjes. Maar dan ook echt, van de bonuskaart en Hunkemoller tot twee kentekenbewijzen (groen), een vaarbewijs, stempelkaarten, pinpas (oranje) en creditcards; eigenlijk alles wat in een goedgevulde portemonnee zit behalve een ID-kaart of rijbewijs. Gelukkig stond er op een van de pasjes een adres (anders hadden we haar via Facebook benaderd) en bleek het een van mijn medebewoners te zijn.

Dus wij gaan aanbellen (volgens mij belden we haar uit bed :P) om even te checken of dit mevrouw X was. Dat was ze wel, maar toen ik het zakje liet zien herkende ze het in eerste instantie niet, tot ik haar liet zien dat haar naam erop stond (ik ken deze buurvrouw verder niet). Toen vertelde ze me dat in het weekend inderdaad haar portemonnee was gestolen.. Ze was dus heel erg blij met met mijn vondst!

Maar toch rees bij mij de vraag; was dit nu mijn goede daad of die van de dief, om ondanks de diefstal van de portemonnee wel alle pasjes zo bij elkaar te stoppen en in de buurt te ‘verstoppen’?
Ergens vind ik het namelijk wel netjes.. Maar het missen van de legitimatie bewijzen lijkt me wel een duidelijke indicatie dat de dief waarschijnlijk uit is op identificatiefraude, niet het geld.. 🙁 #stout!

En, hoe zit het met jullie goede daden?

Afbeelding opening: assenstad.nl

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.