Column, Giving back, Sociaal

Dag 25. Giving back – Mine

In antwoord op Pamela’s oproep wil ik mijn goede daad met jullie delen 🙂 
Toen ik vandaag*  eindelijk klaar was bij de kapper en zelf bijna omviel van de honger (moest 1.5u wachten en mocht absoluut niet naar de Albert Heijn die er naast ligt om even een broodje te halen -echte service dat-) ben ik gauw mijn boodschappen gaan doen. Nu staat er bij de supermarkt in mijn buurt de laatste tijd een dakloze meneer inc. krantje te stampen in de kou.

Hij zegt iedereen goede dag en is extra vriendelijk tegen mij en vraagt zelfs hoe het met me gaat sinds de laatste keer. Heel netjes! Ik vroeg het ook aan hem en hij gaf aan dat hij het koud had 🙁 Dat kon ik wel beamen, t is me ook een partij koud weer, pfff.. Dus ik gauw  de winkel in voor mn benodigdheden, ook omdat ik een gast te eten kreeg, maar tevens voor een lunchpakketje voor deze meneer. Z’n eigen zakje met croissantjes, een banaan en Snickers. I mean, Snickers gives you energy, right?

Altijd fijn om iemand blij te zien worden van zo een kleine moeite. Ook ik heb zware tijden gekend en op iedere cent moeten letten, maar ik geef met plezier aan anderen. Liever geen geld, dat is ieder voor zich natuurlijk, ik draag liever bij aan iets te eten en dan ook nog iets lekkers zodat hij weer ff verder kan in de kou.

En ik hoop dat anderen mijn voorbeeld zullen volgen, de mensen in de buurt die mijn acties wel vaker zien, maar ook jullie, lieve positivisten 🙂

Maken die paar euro voor jou net zoveel verschil als voor hem?
 

* Hoewel dit artikel oorspronkelijk was geplaatst op 29 januari 2017, mocht ik hem toch herplaatsen van mezelf aangezien ik sindsdien nog regelmatig wat lekkers voor deze meneer heb gekocht en dat ook zal blijven doen!

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.