(Positieve) Psychologie, Column, Column/Nieuws, Emoties

Dag 91. Durf je hart te volgen – UPDATED

Oh jongens, wat voel(de) ik me rot net! Ik sprak al eerder over intuïtie, over je wijze geest trainen en noem maar op wanneer het gaat om beslissingen nemen en dat ging heel prima bij mij, tot gisteren.. Of moet ik zeggen vandaag? 

Ik kan nog niet te diep op de situatie ingaan om een verrassing niet te verklappen, en eigenlijk gaat het ook niet zozeer om de situatie zelf als wel de les waar ik aan herinnerd ben.

Gisteren was ik met mijn vriend op pad voor een bezichtiging en moest ik eigenlijk een beslissing maken on the spot. Om niet al mijn eigen advies in de wind te slaan had ik in ieder geval al een ‘pauze’ ingelast. In plaats van direct te besluiten had ik afgesproken nog even een hapje te gaan eten. Dat hapje heeft uiteindelijk meer dan twee uur geduurd!

Twee uur waarin ik heb nagedacht, heb zitten wikken en wegen, 40 hulplijnen heb ingeschakeld (die me eigenlijk alleen maar meer aan het twijfelen brachten) en noem maar op. Ik heb ratio en emotie tegen elkaar afgewogen, advies ingewonnen, voor- en nadelen tegen elkaar afgestreept en uiteindelijk heb ik een akkoord gegeven waar ik op zich wel blij mee was en achterstond, maar ik bleef me onrustig voelen..

Vandaag weet ik waarom; er lag een andere optie, de optie van mijn voorkeur, sterker nog; de optie waar ik al jaren verliefd op ben, veel dichterbij (letterlijk en figuurlijk) dan ik gisteren had gedacht. Ondanks zorgvuldige planning had ik me  laten aansteken door het enthousiasme van een ander, mijn ratio laten winnen uit angst iets mis te lopen en daarmee mezelf  lopen opjagen. Maar met dit bekennen ben ik er nog niet.. Want nu was de vraag wat ga ik eraan doen?

Negeren dat mijn droom wellicht toch dichterbij was dan verwacht en vrede hebben met de gesloten -ook echt wel super goede- deal of toch proberen om de oorspronkelijke liefde alsnog uit te laten komen..?
Laten we het erop houden dat het ‘herstellen’ van mijn besluit een hoop gaat kosten. Ik zal weer een hoop moeten reizen, er is best wat geld mee gemoeid en zoals met alles, een risico op teleurstelling. Teleurstelling die ik de afgelopen week een hoop heb gehad met betrekking tot deze situatie, advertenties zijn toch altijd mooier dan blijkt ;). En dus, omdat ik dus weer voor een keuze stond waar nu nog meer mee gemoeid was, schakelde ik vandaag de hulplijnen weer in.

Maar, weet je wat ik merkte? Terwijl gisteren deze hulplijnen nogal verdeeld waren en me echt beïnvloedden, merkte ik vandaag dat ze juist geen enkel effect hebben op mijn besluit, en dat terwijl ze het vandaag vrijwel allemaal eens zijn XD. Eens in die zin dat ze vandaag op één lijn liggen met elkaar en “tegen” mij -we hebben het over mijn vriendenkring btw dus tegen is een groot woord-. Ze vinden me een beetje gek omdat ik eigenlijk al iets moois heb, dat ik nog deze moeite zou doen voor iets wat in hun ogen klein verschil is.

Echter, op het moment dat ik ontdekte de andere advertentie over het hoofd gezien te hebben voelde ik me rot en twijfelde ik hard, maar eigenlijk had ik op moment van realisatie, nog voor ik de hulplijnen inschakelde, onbewust al een besluit genomen. Een besluit dat in mijn hart lag, waar mijn hele lichaam rust bij voelt, een besluit dat uiteindelijk hét voorbeeld is van zelfvalidatie. En juist hierom kan vandaag niemand mijn overtuiging trotseren hoe ‘gek’ of ‘overdreven’ ze het ook vinden.

Maar wees niet bang, ik durf ook realistisch te zijn. Ik ga mezelf dan wel de kans geven op de nóg mooiere deal, ik erken ook de risico’s en heb ook gezegd dat als het niet lukt ik me neerleg bij de huidige deal, die een meer dan prachtige alternatief is!! Hoewel ik dan wel voor mijn eigen bestwil Marktplaats even ga negeren -haha.

Genoeg gekletst, ik moet aan de slag met het herstel! Hopelijk geeft mijn verhaal jou ook de kracht om zelf ook knopen door te hakken en je hart te durven volgen, en stiekem hoop ik nog meer dat ik op zeer korte termijn mijn heugelijke nieuws met jullie kan delen!

UPDATE 4/4: HET IS GELUKT!!!!
Ooooh ik ben zo blij!!! Nu kan ik het ook delen ook!
Oke even de juiste info, want wat was nou het probleem? Ik wilde mijn eerste motor kopen en het model was de vraag niet zo zeer, maar wel de kleur. Jaren geleden werd ik verliefd op een felroze en die wilde ik gewoon graag hebben. Nu was ik bij verschillende adresjes gaan kijken naar de kleur van mijn voorkeur (ze komen niet zo veel voor meer) maar het viel steeds zo erg tegen (even serieus, z’n chick in Hoofddorp had er een die half uit elkaar viel en ze durfde nog de hoofdprijs te vragen ook) dus ik had het eigenlijk al opgegeven. Zaterdag zijn we dus gaan kijken naar onderstaande, zelfde model, andere print. De motor was helemaal perfect in orde, echt geweldig, en dat is wat ik bedoelde met, de beslissing is uiteindelijk puur uit ratio genomen. En dat zat niet lekker…

Ik had serieus dromen over motors en werd niet heel happy wakker zondag. Zeker niet toen ik dus weer een advertentie zag voor de motor van mijn voorkeur (die ik genegeerd had ivm afstand nu viel me op dat die 20km van bovenstaande vandaan stond, wat ik even over het hoofd had gezien doordat vriendlief met deze advertentie aankwam).

Maar, zoals ik al zei, de hulplijnen die de dag ervoor nogal varieerden vonden me zondag allemaal gek dat ik me zo druk maakte om een kleurtje. Gelukkig zeiden ook mijn beste vriendinnen ‘als dat is waar je hart ligt, ga er dan voor!’ Niet lang na mijn beslissing zagen we nóg een advertentie die nóg beter leek en hebben we afspraken gemaakt. Gisteren zijn we gaan kijken en… kopen!

         De meerderheid van de hulplijnen zaterdag was ook voor deze qua kleur wat ik nogal verrassend vond aangezien het 80%                                                              stoere mannen was en juist de dames voor de gestreepte gingen XD

En het is zo heerlijk om te voelen hoe je hele lichaam volledig happy wordt als je de juiste beslissing neemt. Waar ik zaterdag zeker ook blij was, was ik gisteren (en vandaag nog hoor) helemaal door het dolle heen, wat zich ook meteen vertaalde in mijn hele rijstijl. En even eerlijk guys, is zij niet nóg mooier en meer mij? ❤ En nog mooier, uiteindelijk is het qua kosten nog beter uitgevallen dan ik had gedacht 😀

                                                      Le boyfriend en ik hebben ze meteen nog even ingereden, heerlijk!
                                                                                                      Die kontjes zo ❤❤

Vriendjes/hulplijnen bedankt voor de steun, boyfriend bedankt voor je geduld, lezers bedankt voor het lezen, follow your hearts and stay off the road!!

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.