Column, Column/Nieuws, Selfcare, Zelfcompassie

Dag 147. Fans, ik zou niet zonder kunnen!

Zijn jullie vrijdagnacht ook doodgegaan van de hitte? Nou, ik wel en niet gek; het was blijkbaar de heetste meinacht ooit*!  Daarom ben ik dan ook enorm blij dat het vandaag de halve middag hier in het even iets minder zonnige zuiden gedonderd en gebliksemd heeft. Eindelijk verkoeling en frisse lucht. Helaas is constant de deuren open echter geen optie dus zijn we zaterdag naar Mediamarkt getogen voor mijn allernieuwste fan! 

Laat ik even beginnen met een funfact; in mijn oude huisje heb ik uit luiheid pas na 4 jaar gordijnen opgehangen (oké, het helpt ook niet mee dat ik maar anderhalve meter groot ben), maar nog funner; nog geen jaar later ben ik verhuisd XD. In mijn nieuwe huisje zou het voor mij ook geen haast hebben gehad (zeker niet omdat de ramen totaal andere maten hebben), ware het niet dat ik hier geen keuze had.

Mijn huisje kijkt namelijk uit op het oosten. Dat betekent dat ik ’s ochtends wakker word met de zon vol in m’n bakkes. Dus ik ontkwam niet aan tijdig kopen (en op laten hangen – waar Tinderdates al niet goed voor zijn) van prachtige gordijnen –sjezus wat zijn die krengen duur btw-, die verduisterend en isolerend zijn. En hoewel het inderdaad heerlijk donker is, en in de winter de condens op de (enkel glas) ruiten stond, bak ik nog steeds uit bed. Dus dat isolerende weet ik zo net nog niet… Hoewel, waarschijnlijk is dit eerder te wijten aan het feit dat  mijn prachtige gordijnen zo zwart als mijn hart de nacht zijn. Vandaar dat mijn slaapkamer ’s ochtends in een oven veranderd!!

Nu komt mijn slaapkamer uit op een enorm balkon, dus in principe kan ik de balkondeur gewoon open gooien voor frisse lucht, alleen heeft dat een hoop nadelen. Onder andere gaat het gordijn dan wapperen door de wind (en dan is het niet meer duister), daarnaast zijn ze niet waterafstotend én zo gauw je ’s avonds de deur open zet en ook maar iets van licht hebt maken de mosquitos een Facebookevent aan en ben je ’s ochtends bumpy-er dan Mohombi’s ride 😉

Dus ontkwam ik er toch niet aan alsnog bij Mediamarkt een nieuwe fan aan te schaffen:

OK. ventilator €29,99, Mediamarkt

Mooi pakket en hij heeft zelfs een afstandsbediening en timer! Maar voor degene die me kennen, niks in mijn huis ontkomt aan de Action spuitbussen:

Zeg nou zelf, much fancier toch? Voor degene die het vroegen; Ik spuit meestal op het balkon met een groot zeil eronder (ooit gekocht voor mn opblaaszwembad bij Kruidvat, ze stonden toevallig vorige week nog in het krantje, heb voor deze week nog niet gekeken). Zorg voor voldoende schudden, afstand, bedek je neus en mond en beweeg gelijkmatig. Bouw de laagjes liever op dan in een keer teveel willen spuiten, anders gaat de verf druipen.

Inmiddels voorzien -what did you expect?- van een prachtige selfcare quote “be your own #1 fan!”
..en als je dan toch bezig bent, word dan aub ook even mine @Facebook, Instagram, TwitterPinterest.

Fijne, koele zondag gewenst!!

Stay positive! XOXO

* -tenminste, sinds ze in 1901 zijn begonnen met meten.

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.