(Positieve) Psychologie, Activiteiten, Mindfulness, Mindfulness en Mantra's

Dag 99. Kleur jezelf Mindful!

Bij kleuren en kleurplaten denk je misschien snel aan vroeger of aan iets voor kinderen. Maar wist je dat kleuren je niet alleen creatief houdt maar juist ook voor volwassenen ook heel geschikt is als ontspanningsoefening? Vandaag gaan we dus kleuren and don’t worry, de kleurplaten lever ik je!
Het enige wat jij hoeft te pakken is potloden/stiften/pennen/markers/lippenstift/- wat dan ook dat afgeeft op papier. Heb je ook dat niet (bij de hand), dan heb ik ook nog een paar leuke apps voor je!

De oefening
Bij deze oefening ga je je voor de door jou vastgestelde tijd (zet even een wekkertje) alleen richten op je kleurplaat. Open je oefening met een simpele ademhalingsoefening en ga dan over op je tekening. Als er andere gedachten in je opkomen, oordeel dan niet maar probeer jezelf weer terug te brengen naar het hier en nu; het vakje dat je op dat moment kleur aan het geven bent.

Het voordeel van deze oefening is dat kleuren bijna altijd en overal kan. Of het nou thuis is, op je werk of in de trein. Daarnaast is kleuren voor volwassenen een tijdje zo hip geweest dat je in iedere euroshop als Action etc kleurboeken voor volwassenen kunt vinden en een setje stiften kost ook geen drol. Mocht je geen verschillende kleuren potloden of pennen hebben of willen aanschaffen, kun je ook met één pen verschillende patronen maken ipv de vlakken geheel kleuren, leg ik dat zo een beetje logisch uit?).

Foto: Lisanneleeft

Via Google kun je tevens een hele hoop mooie kleurplaten vinden. Ik heb er onder een aantal bijgevoegd inc de links naar de originele pagina en formaten. Zoek er maar een uit!

Apps
Mocht je geen printer en/of tekengerei hebben check dan de overload aan apps. Zoek in je Playstore naar Color by number of Pixel art en je hebt keuze te over. De ene variant zal meer opties hebben dan de andere, of meer reclame maar waak er wel voor dat de app GEEN onnodige toestemmingen vraagt. Eigenlijk gewoon geen, want een simpele app als deze heeft geen toegang nodig tot je camera/contactenlijst/whatever. Vraagt die dat wel, gewoon wissen die handel en de volgende nemen!

Bujo
Zelf ben ik heel erg fan van creatief zijn en sinds een tijdje bezig aan een Bujo (bulletjournal). De blog hierover komt nog online maar kort gezegd is dit eigenlijk de heropkomst van het old-scool plakboek waar je letterlijk alles in zet wat je wilt. Voor de meeste mensen een soort combinatie tussen een agenda, kleurboek, reflectiedagboek (omdat je bv ook je mood en habits kan bijhouden), notitielijst etc. Veel mensen zeggen dat hun bujo hun leven heeft verbeterd, dus zeker een aanrader!

Voorbeeldje uit mijn eigen bujo
Pinterest (klik)

Er zijn hele Facebookgroepen en enorm veel Pinterest (zoek op “bujo” “doodles” en “handlettering”) voorbeelden. De opties zijn eindeloos maar het is wel ook heel tijdrovend, kan een dure grap worden als je ook vanalles ervoor wilt aanschaffen (brushpens, washi tapes, stickers, stempels, stencils etc) en als je een beetje perfectionistisch bent zul je ook een oefenboek erbij moeten houden XD. Sowieso raad ik je ten zeerste aan ALLES eerst met potlood te doen!!
Check ook RTLnieuws.nl, Metro.nl en samsill.com voor een kickstart en 66 page ideas!

Kleurplaten

www.leukvoorkids.nl

previews.123rf.com

klik voor nog 40 kleurplaten!

nl.depositphotos.com

nl.depositphotos.com

volwassenenkleuren.nl

Doodles: www.kleurplatenenzo.nl

Sorry, ik hou nou eenmaal van katten; nl.pinterest.com

Voor de Whatsapp Lovers

Nog meer hier!!

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.