(Positieve) Psychologie, Persoonlijkheid, Relaties, Sociaal

Dag 48. Hoe ieder MBTI verliefd wordt

Zoals gezegd zou ik vaker terugkomen op de types van de Myers-Briggs persoonlijkheidstest (die doe je hier, let erop na het compleet maken je e-mail adres op te slaan!) en wat is leuker om te beginnen met de liefde? Stuur je date dus nog voor vanavond de test om vervolgens je versierstrategie te bepalen en te zien of jullie matchen 😉

how each MBTI likes to fall in love

ENFP: Intensely, excitedly and passionately
ENFPs duiken halsoverkop in bijna alles wat ze doen en daar valt verliefd worden ook onder. Hoewel dit type zichzelf kan dwingen om rustig aan te doen, geven ze de voorkeur aan zich gretig aan een nieuwe relatie overgeven om het in zijn volledigheid te ervaren, zonder grenzen. Ze willen alles van de andere persoon weten, zo snel, intens en gepassioneerd mogelijk.

INFP: Grandly, deeply and romantically
INFP’s zijn niet altijd de snelste wat betreft het handelen naar hun emoties maar zijn zijn zeker de snelste in het voelen ervan. Dit type ervaart een rijke, levendige innerlijke wereld, inclusief een diep gevoel van passie voor diegene op wie ze hun oog laten vallen. Ze dromen van grote, romantische gebaren en gepassioneerde liefdesverklaringen – zelfs wanneer ze weten dat deze gebaren waarschijnlijk niet werkelijk zullen worden. Voor een INFP is het denken over een nieuwe romantic interest vaak nog leuker dan er daadwerkelijk mee in contact zijn.

INFJ: Slowly, guardedly and cautiously
INFJ zijn romantisch in theorie, maar realisten in de praktijk. Ze willen langzaam en voorzichtig nieuwe relaties in waden, om zeker te zijn dat ze investeren in iemand die ze op lange termijn kunnen vertrouwen. Dit type heeft hoge muren, maar wanneer ze die eenmaal omlaag vallen krijgt hun partner hun volledige liefde – en ze verwachten hetzelfde terug.

ENFJ: Passionately, considerately and deeply
ENFJ’s willen letterlijk alles weten van degene op wie ze verliefd worden. Ze duiken misschien niet halsoverkop in een nieuwe relatie, maar ze benaderen het kennismakingsproces met een onmeetbare intensiteit en passie. Wanneer dit toegewijde type eenmaal besloten heeft dat ze verliefd zullen worden op jou, gaan ze all in – en ze verwennen hun beginnende partner met onverdeelde aandacht en zorg.

INTJ: Slowly, deliberately and secretly
INTJ’s willen een potentiële relatie eerst vanuit iedere mogelijk perspectief bekijken voordat ze besluiten of de relatie het waard is om na te jagen – dat betekent dat je een tijd lang geen idee hebt of de INTJ nu wel of niet in je geinteresseerd is. Hoewel ze logica toepassen in al hun relaties voelt dit type sterkere emoties dan ze je laten geloven. Ze zullen stilletjes zorgdragen en hun liefde spaarzaam laten zien, maar wees verzekerd dat als ze het voelen, ze het diep voelen. And once they’re in, they’re in.

ENTJ: Evenly, guardedly and safely
ENTJ’s benaderen relaties zoals ze alle andere dingen in hun leven benaderen – als een potentie investering met verschillende bijbehorende risico’s. Voor dit praktische type is liefde meer een keuze dan een geviel, Ze willen potentiële partners verkennen en rationeel beoordelen voordat ze hun emoties met zich op de loop laten gaan. Dit type zal relaties voorzichtig benaderen, maar weet wel, wanneer ze zich eenmaal toeleggen, zijn ze ook echt toegewijd.

INTP: Cautiously, curiously and sparingly
INTP’s zien andere mensen als puzzels, en hoe leuker ze je vinden, hoe liever ze je willen ontdekken. Dit type benadert romantiek met enige bedachtzaamheid, maar met een natuurlijke mate van nieuwsgierigheid. Ze kunnen zelfs zo druk zijn met alles van je in zich opnemen dat ze zelfs vergeten om een move te maken.

ENTP: Curiously, quickly and obsessively
Ook ENTP’s benaderen relaties zoals ze alles in hun leven benaderen – met een assertieve, bijna obsessieve mate van nieuwsgierigheid. Ze willen alles weten over hun potentieel relatie object en willen precies weten wat hen drijft. Dit type zal verliefd blijven zolang ze geïntrigeerd door je zijn en een beetje verward (oke, de vertaling zegt perplexed.. waarschijnlijk wordt hier bedoeld dat je ze moet kunnen verrassen).

ISTJ: Steadily, patiently and quietly
Geduld is een deugd voor ISTJ’s en dit geldt net zo goed voor het aangaan van relaties. Dit type wint hun interest of love door hun consistente en vertrouwenswaardige aard. Dit houdt mede in dat ze het niet erg vinden om eerst de friendzone te doorlopen met beginnende relaties. Dit evenwichtige type wilt zeker weten dat ze investeren in iemand die hun kernwaarden deelt – wat betekent dat ze de ander eerst goed moeten leren kennen.

ESTJ: Purposefully, deliberately and decisively
Een ESTJ is niet bang om te gaan voor wat hij wilt – en dat horen potentiële liefdes net zo goed bij. Dit evenwichtige type wil een partner waar ze op kunnen bouwen, en als ze iemand vinden die in dit plaatje past zijn ze niet bang de eerste stap te nemen. Bij dit type gaat het om wining, dining en uiteindelijk het voor zich winnen van diegene die hun interesse gewekt heeft.

ISTP: Off-handedly, unintentionally and conveniently
ISTP’s zijn niet de meest passievolle van alle types maar ze zijn zeker niet ontheven van het verliefd worden. Dit type heeft de neiging om verliefd te worden op diegene die hen vurig achtervolgt – en hun hart haalt hun hoofd tijdig in om te realiseren dat de persoon die zij al tijden analyseren echt samenw ilt zijn. Een hele hoop emoties zijn onopzettelijk voor dit type, maar dat maakt ze op geen enkele manier minder echt.

ESTP: Boldly, brashly and assertively
ESTP zijn direct in zowel het leven als in de liefde. Wanneer dit up-front type zich verliefd voelt wordt er geen tijd verspil. Met hun nonchalante charme kunnen ze iedereen voor zich winnen, en dat weten ze. Ze zijn stoutmoedig en schaamteloos in het najagen van diegene die ze leuk vinden. Want, waarom vragen stellen bij iets dat goed voelt?

ISFJ: Observantly, patiently and open-heartedly
ISFJ’s zijn ongelooflijk observerende mensen – en deze bezigheid wordt versterkt wanneer iemand hun aandacht heeft weten te vangen. Ze laten alles wat er te weten is over een potentiele partner op zich inweken voordat ze dihterbij komen. Ze willen zekerheid dat ze investeren in iemand voor wie ze een goede match zijn – want wanneer ze eenmaal de investment maken zullen ze liefhebben op de meest zorgvolle en open manier, zodanig dat het verbazingwekkend is.

ESFJ: Passionately, conventionally and considerately
ESFJ’s zijn mensen die weten wat ze willen, en deze trek is extra versterkt wanneer het gaat om relaties. ESFJ’s overtuigen de mensen in wie ze geinteresseerd zijn openlijk en eerlijk, gebruik makend van de traditionele date structuur. Ze hebben veel liefde te geven en willen zeker zijn dat degene aan wie ze hun liefde toewijzen er ook echt klaar voor is om deze te ontvangen en iets serieus aan te gaan. Dit type houdt met een open hart, maar heeft tevens een sterk gevoel voor realisme en gezond verstand.

ISFP: Carefully, romantically and serendipitously
ISFP’s zijn meestal voorzichtig en beschermend met betrekking tot hun emoties, maar dat betekent niet dat ze ze niet hebben. Integendeel, dit type’s liefde en gevoelens gaan ongelooflijk diep. Het zijn stiekeme romantici die graag geloven dat er voor iedereen die ene speciale persoon is. Ze zijn voorzichtig in nieuwe relaties, maar wanneer ze eenmaal voor iemand vallen, vallen ze snel en hard.

ESFP: Openly, affectionately and enthusiastically
Er is niets waar ESFP’s mee rvan houden van liefde. Deze mensen-focused types duiken in bloeiende relaties, terwijl ze de rush van het verliefd worden adoreren, Dit type heeft het indrukwekkende vermogen om met bijna iedereen waar ze hun oogje op laten vallen overweg te kunnen, met hun charme op volle kracht. En hun genegenheid wordt meestal beantwoord.

Fijne Valentijnsdag!

Origineel van: ThoughtCatalog.com

P.s. Matchen jullie wel?

Lees ook: 7 Manieren om je MBTI resultaat te gebruiken

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.