(Positieve) Psychologie, Mindfulness, Mindfulness en Mantra's

Dag 85. Mindful in de lente

Vorige week is de lente van start gegaan en gisteren was het onverwachts een heerlijke dag, die vandaag lijkt door te zetten vandaar deze oefening gericht op de lente en alle moois die de lente met haar meebrengt.

NEEM DE TIJD
Vooral voor jezelf. En dan bedoel ik tijd voor alledaagse dingen van tandenpoetsen tot ademhalen. Doe het slooooow. Niet even snel zodat je nog even iets anders kan doen, maar juist ietsje langzamer dan je gewend bent. Als vanzelf doe je het dan met aandacht.

VERTRAAG DE TIJD
Zet je zintuigen op ontvangen. Sta eens stil bij de geluiden en de kleuren van de nieuwe lente. Het groei en bloei seizoen is echt begonnen. Het gaat nu snel. Alles komt in beweging. Nu is het tijd om daar van te genieten, voor alles door de hitte verlept en je weer een heel jaar moet wachten.

Gebruik deze oefening A 5-Minute Spring Awakening Practice om je bewust te worden van alle prachtige ontluikende kleuren om je heen. Geniet hiermee oprecht van alle schoonheid die je tegenkomt. Loop een extra rondje in je buurt, neem de fiets naar de winkel of naar je werk en kijk naar de nieuwe bloemen die overal opgedoken zijn. Ga het park in, of lekker op het terras zitten en geniet van de zon die je verwarmt, de vogels die je hoort fluiten, de mensen die steeds fleuriger gekleed zijn, de positieve vibes die overal hangen doordat iedereen vrolijk wordt van het mooie weer.

ZET JE ZINTUIGEN AAN EN MAAK VERSCHIL
Laat je verleiden door andere geuren, kleuren, smaken en klanken, in plaats van even snel je vaste rondje door de supermarkt. Breng je automatische piloot in verwarring door je zintuigen te activeren. Zelfs een ander wasmiddel/verzachter doet al wonderen. Aanrader: Lenor gouden orchidee😍

Image: Subbotina Anna/Adobe Stock

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.