(Positieve) Psychologie, Mindfulness, Mindfulness en Mantra's

Day 29. Eerste oefeningen Mindful Maandag

Hadden we vorige week maandag de Mantra Maandag, vandaag maken we er Mindful Maandag van. Iedere twee weken zal ik jullie nieuwe oefeningen aanbieden om zodat je ook echt iets vind dat bij je past. Vandaag maar liefst twee opties!

Good luck!

1. Focus op je ademhaling
Een van de gemakkelijkste oefeningen vind ik om te focussen op je ademhaling. Dit geeft je meer gedachtestructuur dan ‘nergens’ aan denken en biedt je een bepaalde houvast.
Het is tevens een enorm simpele oefening. Zet de wekker op 2 minuten voordat je begint.

Wanneer je straks even naar de supermarkt loopt, of als na een lange dag in bed ploft let dan eens op je ademhaling. Hierbij ga je tot 10 tellen. Iedere inademing is een tel en iedere uitademing is een tel. Wanneer je bij tien bent begin je weer opnieuw. Onthoud hierbij goed, wanneer je merkt dat je gedachten afdwalen veroordeel dit dan niet, maar probeer ze los te laten en terug te keren naar het tellen. Mocht je door de afleidende gedachten de tel kwijt zijn geraakt begin je gewoon opnieuw. No hard feelings ;).
Man, als je eens wist hoevaak ik moest hertellen in het begin – haha.

Sowieso is deze oefening altijd een perfecte inleiding tot andere oefeningen omdat je hiermee heel gemakkelijk kunt afschakelen.

 

2. Werk eens met geduld
Je bent gewend om alles maar haastig en gedachtenloos af te raffelen zodat je nog meer taken haastig kunt afraffelen. Snel is goed, langzaam is slecht. Maar snelheid ontneemt je de kans om dat wat je doet, echt te ervaren. Juist in dat echte ervaren schuilt ontspanning en… (geloof ’t of niet) pure happiness! Neem je dus voor om vandaag iets te doen met geduld. Doe het gewoon een tandje langzamer. Of het nu tandenpoetsen is of het opstellen van een rapport: beweeg bewust wat langzamer en blijf er met je aandacht bij.

Tip! Zet je telefoon, e-mail notificaties etc gewoon even uit tot je klaar bent met je taak.

 

Lees hier de 5 mythen over mindfulness die je vandaag nog mag vergeten

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.