(Positieve) Psychologie, Mindfulness, Mindfulness en Mantra's

#197. Take a mindful picture!

Dacht je even lekker op vakantie te kunnen zonder mijn gezeur, pech! Ook, juist op vakantie kun je extra aandacht besteden aan mindfulness en met deze oefening ga je ook nog eens dé mooiste vakantie foto ooit scoren! 

Deze oefening bestaat uit twee delen; je zintuigen op scherp zetten en de perfecte vakantiefoto nemen. Zorg dus dat je voordat je aan de oefening begint op een mooie, rustige plek bent.

Zoals altijd helpt het om te beginnen met een bodyscan:

  1. Ga in een gemakkelijke houding zitten of liggen, leg een hand op je buik en een op je borst. Haal vervolgens een paar keer rustig adem.
  2. Hoewel er er dit jaar Nederland niet voor hadden hoeven verlaten wil ik je vragen aandacht te besteden aan wat je voelt, om te beginnen met hoe de zon je verwarmt. Waait er een briesje of is het stil? Concentreer je vervolgens op de plekken waar je lichaam contact maakt met de grond.
  3. Breng je aandacht van je lichaam naar je omgeving door te luisteren. Wat hoor je? Waar komen deze geluiden vandaan? Focus je op het geluid, maar probeer er niks mee te doen.
  4. Sta dan stil bij wat je ruikt. Elke inademing neem je de lucht extra in je op. Misschien proef je zelfs de zilte zee op je tong?
  5. Open dan langzaam je ogen en laat het eerste wat je ziet rustig bij je binnenkomen. Denk eraan dat je probeert om niet te oordelen over wat je ziet – nog niet. Ervaar het licht, de kleuren, de vormen, de bewegingen om je heen.
  6. Kalm? Probeer dan je aandacht te focussen op dit prachtige moment. Stel je voor dat je dit wilt vastleggen om thuis aan terug te denken wanneer nodig, of om over te vertellen aan je beste vriendin. Zeg tegen jezelf: “dit is dé perfecte vakantiefoto” en druk af in je hoofd.

Het mooie van dit in je hoofd doen is dat je zelf NU de focus kunt bepalen, de hoek, de kleuren, die paar kilo weg kunt denken 😉 Daarnaast zul je door er op deze manier bewust bij stil te staan het moment veel beter onthouden.

Enjoy!

 

P.s. Deel je jouw foto ook met ons?

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.