Contact

Alle berichten worden vertrouwelijk behandeld

Verkeer je in direct gevaar bel dan 112 landelijk alarmnummer Nederland, zie je het niet meer zitten bel of chat dan met 113 Zelfmoordpreventie!

Heb je behoefte aan een luisterend oor, dan zijn er verschillende hulplijnen die je kunt inschakelen:

Je huisarts(enpost) is 1e keuze
Bij ernstige klachten is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts. De huisarts heeft een sociale kaart met doorverwijsadressen (van zowel vrijgevestigd psychologen als instellingen). Hiermee kan hij je snel de juiste soort hulp bieden op de juiste plaats door de juiste hulpverlener. De huisarts kan een screening laten doen en een kortdurende begeleiding door de POH-GGZ (praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg) ofwel meteen kiezen voor een doorverwijsadvies naar de basis GGZ of gespecialiseerde GGZ.

Zelf informatie zoeken op Thuisarts.nl/depressie
Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. Je kunt de informatie op deze website o.a gebruiken:
– als je je afvraagt wanneer je naar de huisarts moet gaan;
– als je je wilt voorbereiden op een gesprek met je huisarts;
– als je op zoek bent naar meer informatie.

Bellen, mailen of chatten met hulpverleners van Korrelatie
Bij Korrelatie zitten professionele hulpverleners voor je klaar. De hulplijn is dag en nacht bereikbaar. Zij luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar passende hulp. Je kunt bellen, mailen of chatten. Bel 0900-1450 (€ 0,15 per minuut).

Bellen, chatten of mailen met vrijwilligers van Sensoor
Voor een luisterend oor en een goed gesprek kunt u anoniem, dag en nacht en alle dagen van het jaar bij Sensoor terecht via 0900-0767 (€ 0,05 per minuut) of via diverse lokale nummers die op de website staan vermeld. Chatten en mailen gaat via de website van Sensoor website van Sensoor. De vrijwilligers zitten voor u klaar om met u in gesprek te gaan. Zij zijn er speciaal voor getraind en worden professioneel begeleid.

In contact komen met lotgenoten via de Depressievereniging
Via de Depressievereniging kun je in contact komen met lotgenoten.

Bellen of chatten met 113 Zelfmoordpreventie
113 is het online platform voor zelfmoordpreventie. Heb je gedachten aan zelfmoord en direct hulp nodig? Je kunt 24/7 bellen of chatten via 0900-0113 of www.113.nl. Je kan je ook aanmelden voor online begeleiding door een psycholoog. Direct, anoniem en gratis.

Weet welke hulp vergoed wordt door je zorgverzekering

Informatie en chatten voor jongeren van 16-26 jaar op Kopstoring.nl
Kopstoring.nl is een website voor jongeren van 16-26 jaar van ouders met psychische of verslavingsproblematiek . Er is een cursus, mogelijkheid tot chatten, tips en informatie, en nog veel meer. En gratis!

Chatten voor jongeren vanaf 12 jaar op PratenOnline.nl
PratenOnline.nl is een website voor jongeren tussen de 12 – (ongeveer) 23 jaar. Je hoeft je niet zwaar down of gespannen te voelen om op deze website terecht te komen, maar als je het wel bent, dan kan chatten met één van onze professionals misschien nuttig voor je zijn. Of misschien ken jij wel mensen in je omgeving waarvan jij denkt dat ze iets aan onze site kunnen hebben?

Bellen of chatten met vrijwilligers van de Kindertelefoon
Speciaal voor alle kinderen van 8 tot 18 jaar is er de Kindertelefoon. Bellen naar dit nummer is altijd gratis.
De Kindertelefoon is elke dag te bereiken van 14:00 tot 20:00 uur, ook op feestdagen en in vakanties. Op werkdagen kun je al vanaf 11:00 uur bellen of chatten met De Kindertelefoon. Chatten met De Kindertelefoon kan via de website van de Kindertelefoon.