Nieuws

Referendum sleepwet, vergeet niet te stemmen!

Beste lezers, morgen krijgen we de gelegenheid te stemmen voor of tegen de Wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv), ook wel de ‘Sleepwet’ genoemd. Onder andere Artsenfederatie KNMG spreekt zich uit over de gevolgen die deze heeft voor de privacy van cliënten. Buiten dat ik me volledig in hun zorgen kan vinden, voel ik me ook nog eens beledigd, dus voor het slapen gaan nog even mijn ongecensureerde mening over deze wet. 

* Oh, en vergeet ook even niet, dat je informatie in geval van een hack overal en nergens terecht kan komen..

Nu is het probleem alleen, je kunt bij het referendum alleen voor of tegen stemmen, niet voor een aanpassing van de wet. Tegenstemmen lijkt me dan toch de beste optie, maar mag ik dat wel zeggen of moet ik het voorbeeld van anderen volgen:

 

Een stemadvies geef ik niet..

.. zegt Huib Modderkolk in zijn interview met Marjon Bolwijk voor Volkskrant. Modderkolk geeft antwoord op 25 vragen met betrekking tot de sleepwet en voor mij voelt het wel heel erg aan als een ‘joh, je wordt nu ook al op alle manieren afgetapt, wat maakt dit beetje extra van de overheid, die wij op hun mooie blauwe ogen maar moeten vertrouwen, nou uit..’.
Nogal een onderbelichting van de zoveelste inbreuk op onze privacy als je het mij vraagt, misbruiken makend van onze angst voor terrorisme. Daarnaast een belediging voor mij en al mijn collega’s.

Belediging van mij als professional
Want ja, wij hebben een beroepsgeheim, daar hebben we toe ingestemd, ons toe verplicht zelfs als professional, dat is wat maakt dat mensen naar ons toe durven te komen. Iedere professionele zorgverlener heeft hierin de verantwoording voor de veiligheid en privacy van zijn patiënt te zorgen. MAAR wij hebben, net als iedere burger, ook een verantwoording naar elkaar en ons land en een ‘vrijstelling’ hiervan. Dit is zelfs wettelijk erkend. In gevallen dat wij gegronde redenen hebben om aan te nemen dat een cliënt gevaar voor zichzelf, zijn omgeving of ons land vormt, dan MOGEN wij ingrijpen (zie bv NIP code III.3.3.4) en dit melden aan de juiste personen (en dan nog alleen het hoognodige). Ik verwacht dan ook dat de staat mij als professional hierin vertrouwt in plaats van in mijn dossiers gaan neuzen. Sowieso, denken ze nou echt dat cliënten ons gaan vertellen over hun volgende aanslag en wij dan vragen “en hoe voel je je daarbij?”, dat netjes uittypen and that’s it? Of denken ze dat wij, merendeels WO afgestudeerden te blue zijn om gevaar te herkennen?

Lieve lezers, ik wil jullie alleen op het hart drukken om op zijn minst te gaan stemmen, het feit dat we dat kunnen is wat ons een democratie maakt, neem dat alsjeblieft serieus.
Wat betreft je keuze; slaap er een nachtje over 😉

 

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.