(Positieve) Psychologie, Instant happiness

Dag 12. Sluit iedere dag positief af

Instant een happy gevoel krijgen hoeft niet moeilijk te zijn. Om je op weg te helpen zal ik regelmatig terugkomen op dit onderwerp. Ik ga beginnen met een gewoonte die ik mijzelf enkele jaren geleden heb aangeleerd en je tevens een leuk gespreksonderwerp voor bezoek oplevert-> de happinessjar! 

Zoals aangeraden neem ik iedere avond een mindfulness momentje na het noteren van mijn dag (nog net geen tienermeisjesachtig dagboek, maar het scheelt niet veel alleen noem ik het mijn agenda). Vervolgens grijp ik een vel papier, bij voorkeur gekleurd, en schrijf ik minimaal 1 situatie op van die dag waar ik met plezier, tevredenheid, liefde of puur geluk op terugkijk.

Dat kan vanalles zijn, van een doel dat ik bereikt heb, een terugblik op een lief berichtje, iets geks wat mijn katten uitgehaald hebben en waar ik met een lach aan terugdenk. Maakt niet uit wat, als het maar positief is.  Je kunt ook dingen opschrijven die je wél hebt bereikt die dag en reflecteer op hoe je dit bereikt hebt. Dit zal ervoor zorgen dat je je meer bekwaam en meer tevreden voelt, zie de video van Dr. Seligman:

DE HAPPINESSJAR
Ik stop deze gedachte(n) vervolgens in potjes.  De verschillende kleurtjes papier wijzen op bepaalde personen/situaties. Op moeilijke momenten kan ik deze happy momentjes er altijd bij pakken, maar ook vrienden kunnen het nooit laten om te grabbelen (hierbij is het hebben van bepaalde kleurtjes ook heeeel handig, echte -ahum- privé momentjes zijn zo herkenbaar aan hun eigen kleur en blijven dus privé XD).

Happinessjars; positieve grabbeltonnetjes voor wanneer het even tegenzit en te focussen op hoeveel goeds er ook gebeurt, iedere dag weer opnieuw! 

 

Lees ook: Dankbaarheid leidt tot geluk of doe mee met de challenge!

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.