Selfcare, Zelfcompassie

#318. Test: Luister jij naar je lichaam?

Op tijd eten en drinken, regelmatig sporten en opladen, eigenlijk geeft je lichaam altijd aan wat je nodig hebt. Maar in de drukte van alledag lukt het niet altijd om de signalen die aangeven dat we iets nodig hebben, serieus te nemen. Hoe goed lukt jou dat? Doe de gratis test!

De test bestaat uit 33 simpele vragen waarmee je kunt zien hoe goed jij naar je lichaam luistert. De test is geheel gratis en een gerandomiseerde en vertaalde versie van de Mindful Self-Care Scale (MSCS), ontwikkeld door Catherine Cook-Cottone, yogadocent en psycholoog aan de Universtiteit van Buffalo, Verenigde Staten.

Je vind de test @psychologiemagazine

Score
Hoe hoger je score des te bewuster je bent van de signalen van lichaam en hoofd. Ook geef je daar meer gehoor aan. Dat is heel belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Het zorgt ervoor dat je jezelf minder snel voorbij holt en dat verkleint weer de kans op bijvoorbeeld burn-out, verslavingen en een ongezond lichaamsbeeld.

Laat je me weten wat jouw score is?

Mensen die een hoge mate van zelfcompassie hebben, zingeving ervaren, structuur en balans in hun leven hebben en zich ontspannen voelden, hebben een lager risico op burn-out. Dat bleek uit onderzoek onder ruim driehonderd personen. Mindfulness helpt je om meer bewust te worden van deze signalen en beter te voorzien in je behoeftes, dus blijf vooral oefenen!

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.