Instant happiness, Praktisch, Selfcare

Dag 209. YouTube op de achtergrond blijven afspelen – HACK

De hel die we allemaal kennen; YouTube die afsluit als je je telefoon vergrendelt of een andere app wilt gebruiken.. Well, let me welcome you back to Heaven, want ik heb dé -GRATIS- oplossing!! 

Vannacht reden we na een heerlijke dag in Scheveningen lekker rustig naar huis. Op zich vermaakte ik me prima, tot mijn vriend M zich opeens verontschuldigde voor het feit dat zijn boordcomputer (nee echt, die extreem dikke audi RS6 van hem kan ik niet anders benoemen) stuk was.

Eigenlijk was het me niet eens opgevallen. Mijn autootje heeft wel een radio, maar die heb ik vrijwel nooit aan en ook bij mijn vriend zet ik hem meestal -na eerst 100x van liedje veranderd te hebben- uit. Maar vanaf dat M het zei ging het me niet alleen storen maar kreeg ik ook echt zin in een lekkere deep house mix als afsluiter.

Kijk, dan zou je YouTube kunnen aanzetten via je telefoon, maar M had me tevens benoemd tot TomTom –wat een vertrouwen van M trouwens, ik verdwaal nog in mijn eigen tuin, if I had one– en dat gaat niet samen.  Spotify en aanverwanten heb ik niet en je telefoon vullen met vooraf gedownloade MP3tjes, wie doet dat nog? Dus hadden we geen andere keuze dan de rest van de weg in de opeens drukkende stilte rijden, or did we?

Want even serieus, in deze tijden moest er toch iets mogelijk zijn, zónder Spotify of aanverwanten, vooraf downloaden of te betalen? Dat zijn van die dingen, daar kan ik niet zo goed tegen he.. Dus ging ik op speurtocht en dat ging beter dan mijn TomTom skills.. Bij deze deel ik dan ook graag dé work-around met jullie!

 

YouTube afspelen terwijl je Android gebruikt – GRATIS

Stap 1: Ga via Chrome of Firefox naar de YouTube website, let op dat je je niet door de site laat omleiden naar de app!

Stap 2: Zoek de video die je wilt afspelen.

Stap 3: Ga naar instellingen (de drie puntjes rechts bovenin je scherm) en selecteer dan ‘desktopsite/desktop’ (zie foto).

Stap 4: Start met afspelen en verlaat de browser door op je home-button te duwen.

Stap 5: Enjoy!

Let op! Mocht je video niet afspelen in Chrome, dan moet je misschien nog via je notificatiebalk op play klikken.

 

YouTube afspelen via de foto-in-foto optie Android 8.0 Oreo

Als je de nieuwe update hebt gehad en Google Maps gebruikt heb je het waarschijnlijk al gezien; de nieuwe functie van Android Oreo; de picture-in-picture optie. In feite is dat de mogelijkheid om in plaats van een app te sluiten, het scherm ervan te verkleinen zodat die ergens op je thuis scherm blijft rondzweven.. Strontvervelend!

Dat heb ik voor de veiligheid errug snel uitgezet, maar voor dit doel leek me dat wel geschikt.
Deze functie zet je aan via je instellingen>apps>”app van je keuze”> en dan onder geavanceerd de (indien de app die optie heeft) foto-in-foto optie aan te zetten/toe te staan.

Let op! Dit werkt helaas (nog) niet voor video’s die ook als ‘muziek’ geclassificeerd zijn op YouTube..

 

YouTube afspelen op IPhone/IOS – GRATIS

Stap 1: Open Opera Mini en volg stap 2 tm 3 van hierboven.

Stap 4: In tegenstelling tot Android moet je hier wel je browser sluiten om terug naar je home screen te gaan.

Stap 5: Sleep omhoog op je home screen om het Control Center te openen en de muziek speler te tonen (op de iPhone X moet je trouwens bovenin rechts iets naar beneden slepen). Hier zul je de video weergeven zien als zijnde gepauseerd.

Stap 6: Klik op play and enjoy!

 

En om je dag helemaal goed te maken:

Popsugar.com

 

Btw; als je geld over hebt kun je ook de premium YouTube app aanschaffen, dan ben je meteen van de ads af!

Bron: Learn how to play YouTube in the background on iOS and Android

Like&Share
Twitter
Visit Us
INSTAGRAM
RSS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.